Hedmarksmuseet

Ytterst på Domkirkeodden ligger ruinen av Hamar gamle domkirke, oppført i forbindelse med bispesetets opprettelse i 1152/53. Beliggenheten på oddens høyeste punkt gjorde domkirken til et mektig landemerke, synlig på lange avstander når man kom seilende over Mjøsa. Opplev omvisning i middelalderens Hamar, vakker museumspark med frilufts-museum, utstillinger , berømt arkitektur, urtehage m.m.

 
Hjertesukk fra en løvetannstikker
Jeg har hatt to liv, ett før og ett etter. Hendelsen som markerer overgangen var den dagen en sterk neve tok meg i skaftet, snudde meg rundt et par ganger og slengte meg i handlevogna...
Les mer...
Samarbeid mellom Urtehagen på Domkirkeodden og Atlungstad brenneri

I samarbeid med Domkirkeodden inviterer Atlungstad brenneri til kurs i hvordan man lager urtebrennevin. Dette er et praktisk rettet kurs hvor målet er at deltakerne skal lære håndverket slik at de selv kan lage urtebrennevin i løpet av kursperioden som strekker seg over tre kvelder fra vår til høst. Kursleder er Per Harald Grue, det er 20 års aldersgrense på kurset og påmelding må skje innen 22. april.
Les mer...
1814 - et miraklenes år

I anledning Grunnlovens 200-års jubileum vil Hedmark Fylkesmuseum AS avdeling Domkirkeodden arrangere en foredragsrekke utover året. Foredragene vil ligge på onsdager kl. 18.14 i Storhamarstuene (også kjent som Sandbergvillaen) på Domkirkeodden.

NB! Det første foredraget holdes i Hedmarksmuseets Aula - ikke i Storhamarstuene.


Faksimile fra Hamar Arbeiderblad mandag 17. mars 2014:


Vel møtt til Storhamarstuene kl. 18.14!


Inngang kr. 50,-
Les mer...
Bryllupsplaner?

På idylliske Domkirkeodden, en naturskjønn landtunge med Mjøsa på to sider, store plener og lune treklynger, ligger Hedmarksmuseet med sine middelalderruiner og antikvariske hus fra bygdene rundt Hamar, og er kanskje Hamars mest perfekte sted for hele bryllupet.

Les mer...
Hedmarksmuseet har vunnet internasjonal fotopris

Fortidsminneforeningen i Hedmark valgte å melde inn årets "Liv i stuer og tun - hestens dag" til det nye systemet for registrering av arrangementer i forbindelse med de europeiske kulturminnedagene (EHD).
Les mer...
Hærverk eller vedlikehold?

Observante turgåere på Domkirkeodden vil legge merke til at rosehekken rundt Klosterhagen i Urtehagen klippes ned.
Les mer...
Systue på Hedmarksmuseet.

I det gamle vognskjulet i Drengestua på Hedmarksmuseet ble det for en tid tilbake åpnet systue. Det er i første rekke Torunn Meyer som jobber her, og hovedoppgaven til systua blir å sy og vedlikeholde drakter og kostymer til museets mange formidlingsarrangementer.

Ta en titt på systuas egen facebookside her!
Les mer...