Hedmarksmuseet

Ytterst på Domkirkeodden ligger ruinen av Hamar gamle domkirke, oppført i forbindelse med bispesetets opprettelse i 1152/53. Beliggenheten på oddens høyeste punkt gjorde domkirken til et mektig landemerke, synlig på lange avstander når man kom seilende over Mjøsa. Opplev omvisning i middelalderens Hamar, vakker museumspark med frilufts-museum, utstillinger , berømt arkitektur, urtehage m.m.

 
----------------------------------------
Les mer...
Sommeropplevelser på Domkirkeodden

Daglig (mandag - lørdag):
Til og med 10. august tilbyr vi  følgende omvisninger inkludert i billetten:
Kl. 12.00 Middelalder og Hamardomen
Kl. 13.00 Urtehagen
Kl. 14.30 Middelalderfortellinger for hele familien
Kl. 15.00 Minikonsert i Hamardomen


Kl. 11.00 - 15.00 1814 på Hedmarken
Våre tunvertinner viser rundt i bygningene på Hedmarkstunet og i draktutstillingen Keisermote på Hedmarken i 1814.

Se også utstillingene Hvitsøm fra Hedmark - en skjult kulturskatt og Framtidas stemmer.

Museet har åpent hver dag kl. 10 - 17!

Søndager i sommer feirer vi Grunnlovsjubileet. Mye av dagsprogrammet er tilrettelagt for barna. Blant annet vises skuespillet Stabbursnøkkelen på Hedmarkstunet. Se eget program i aktivitetskalenderen under tittelen 1814 på Hedmarken og barnas dag.

VELKOMMEN!

Les mer...
Hjertesukk fra en løvetannstikker

Jeg har hatt to liv, ett før og ett etter. Hendelsen som markerer overgangen var den dagen en sterk neve tok meg i skaftet, snudde meg rundt et par ganger og slengte meg i handlevogna...
Les mer...
1814 - et miraklenes år

I anledning Grunnlovens 200-års jubileum vil Hedmark Fylkesmuseum AS avdeling Domkirkeodden arrangere en foredragsrekke utover året. Foredragene vil ligge på onsdager kl. 18.14 i Storhamarstuene (også kjent som Sandbergvillaen) på Domkirkeodden.

NB! Det første foredraget holdes i Hedmarksmuseets Aula - ikke i Storhamarstuene.


Faksimile fra Hamar Arbeiderblad mandag 17. mars 2014:


Vel møtt til Storhamarstuene kl. 18.14!


Inngang kr. 50,-
Les mer...
Bryllupsplaner?

På idylliske Domkirkeodden, en naturskjønn landtunge med Mjøsa på to sider, store plener og lune treklynger, ligger Hedmarksmuseet med sine middelalderruiner og antikvariske hus fra bygdene rundt Hamar, og er kanskje Hamars mest perfekte sted for hele bryllupet.

Les mer...
Hedmarksmuseet har vunnet internasjonal fotopris

Fortidsminneforeningen i Hedmark valgte å melde inn årets "Liv i stuer og tun - hestens dag" til det nye systemet for registrering av arrangementer i forbindelse med de europeiske kulturminnedagene (EHD).
Les mer...
Systue på Hedmarksmuseet.

I det gamle vognskjulet i Drengestua på Hedmarksmuseet ble det for en tid tilbake åpnet systue. Det er i første rekke Torunn Meyer som jobber her, og hovedoppgaven til systua blir å sy og vedlikeholde drakter og kostymer til museets mange formidlingsarrangementer.

Ta en titt på systuas egen facebookside her!
Les mer...