Hedmarksmuseet

Ytterst på Domkirkeodden ligger ruinen av Hamar gamle domkirke, oppført i forbindelse med bispesetets opprettelse i 1152/53. Beliggenheten på oddens høyeste punkt gjorde domkirken til et mektig landemerke, synlig på lange avstander når man kom seilende over Mjøsa. Opplev omvisning i middelalderens Hamar, vakker museumspark med frilufts-museum, utstillinger , berømt arkitektur, urtehage m.m.

 
Førjulshelger på Domkirkeodden

De to siste helgene i november holder vi her på Anno museum Domkirkeodden åpent både i museumsbutikken og Kokebokhuset.

I tillegg har Brukshåndverkerne i Hedmark åpent Julehus i Løtenbygningen.

Velkommen til en hyggelig førjulsopplevelse på Domkirkeodden!
Les mer...
Gjør en god julehandel på Domkirkeodden
Les mer...
Ingen jul uten "Lussi"!

Som så mange år tidligere vil det også i år være mulighet til å få julestemningen til å sette seg med Tor Karseths syngespill om Lussi og reia hennes. Nærmere 40 barn og unge i alderen 6-19 år tar publikum med tilbake i tid inn i tradisjoner og historie, eventyr og overtro i denne teateroppsetningen som spilles i Hedmarksmuseets Aula på Domkirkeodden i første halvdel av desember.
Les mer...
Eventyrlig Halloweenfeiring

Det var med en viss spenning vi gikk fredagskvelden i møte den 31. oktober da snøværet satte inn noen timer før vårt utendørs Halloweenarrangement. Bekymringen viste seg likevel å være grunnløs, om lag 130 små og store fant vegen til Domkirkeodden denne kvelden for å treffe kjente og spennende skikkelser fra norsk folkediktning.


Les mer...
Prøysen i samklang med historien

"Prøysen i samklang med historien” er en nettutstilling som er blitt til i samarbeid mellom Statsarkivet i Hamar og Domkirkeodden og med økonomisk støtte fra Hedmark fylkeskommune. Her ses Prøysens diktning, med hovedvekt på novellesamlingen ”Dørstokken heme”, i relieff til de historiske hendelsene som førte til oppløsningen av husmannsvesenet på Hedmarken. Dette illustreres med kildemateriale som ikke tidligere har vært tilgjengeliggjort eksempelvis originalmanus til ”Dørstokken heme” og korrespondansen rundt utgivelsen. I tillegg vises arkivdokumenter og foto som har direkte relevans til slekt, familie og bygdesamfunn.

Se utstillingen her!
Les mer...
1814 - et miraklenes år

I anledning Grunnlovens 200-års jubileum vil Hedmark Fylkesmuseum AS avdeling Domkirkeodden arrangere en foredragsrekke utover året. Foredragene vil ligge på onsdager kl. 18.14 i Storhamarstuene (også kjent som Sandbergvillaen) på Domkirkeodden.

NB! Det første foredraget holdes i Hedmarksmuseets Aula - ikke i Storhamarstuene.


Faksimile fra Hamar Arbeiderblad mandag 17. mars 2014:


Vel møtt til Storhamarstuene kl. 18.14!


Inngang kr. 50,-
Les mer...
Systue på Hedmarksmuseet.

I det gamle vognskjulet i Drengestua på Hedmarksmuseet ble det for en tid tilbake åpnet systue. Det er i første rekke Torunn Meyer som jobber her, og hovedoppgaven til systua blir å sy og vedlikeholde drakter og kostymer til museets mange formidlingsarrangementer.

Ta en titt på systuas egen facebookside her!
Les mer...