Hedmarksmuseet

Ytterst på Domkirkeodden ligger ruinen av Hamar gamle domkirke, oppført i forbindelse med bispesetets opprettelse i 1152/53. Beliggenheten på oddens høyeste punkt gjorde domkirken til et mektig landemerke, synlig på lange avstander når man kom seilende over Mjøsa. Opplev omvisning i middelalderens Hamar, vakker museumspark med frilufts-museum, utstillinger , berømt arkitektur, urtehage m.m.

 
***************************************************************Vi ønsker alle våre gjester, venner og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år! 

 
Museet tar juleferie fra tirsdag 23. desember til mandag 5. januar. Sentralbordet vil heller ikke være bemannet i denne perioden. Velkommen tilbake i 2015!
Les mer...
Gjør en god julehandel på Domkirkeodden
Les mer...
Eventyrlig Halloweenfeiring

Det var med en viss spenning vi gikk fredagskvelden i møte den 31. oktober da snøværet satte inn noen timer før vårt utendørs Halloweenarrangement. Bekymringen viste seg likevel å være grunnløs, om lag 130 små og store fant vegen til Domkirkeodden denne kvelden for å treffe kjente og spennende skikkelser fra norsk folkediktning.


Les mer...
Prøysen i samklang med historien

"Prøysen i samklang med historien” er en nettutstilling som er blitt til i samarbeid mellom Statsarkivet i Hamar og Domkirkeodden og med økonomisk støtte fra Hedmark fylkeskommune. Her ses Prøysens diktning, med hovedvekt på novellesamlingen ”Dørstokken heme”, i relieff til de historiske hendelsene som førte til oppløsningen av husmannsvesenet på Hedmarken. Dette illustreres med kildemateriale som ikke tidligere har vært tilgjengeliggjort eksempelvis originalmanus til ”Dørstokken heme” og korrespondansen rundt utgivelsen. I tillegg vises arkivdokumenter og foto som har direkte relevans til slekt, familie og bygdesamfunn.

Se utstillingen her!
Les mer...
1814 - et miraklenes år

I anledning Grunnlovens 200-års jubileum vil Hedmark Fylkesmuseum AS avdeling Domkirkeodden arrangere en foredragsrekke utover året. Foredragene vil ligge på onsdager kl. 18.14 i Storhamarstuene (også kjent som Sandbergvillaen) på Domkirkeodden.

NB! Det første foredraget holdes i Hedmarksmuseets Aula - ikke i Storhamarstuene.


Faksimile fra Hamar Arbeiderblad mandag 17. mars 2014:


Vel møtt til Storhamarstuene kl. 18.14!


Inngang kr. 50,-
Les mer...
Systue på Hedmarksmuseet.

I det gamle vognskjulet i Drengestua på Hedmarksmuseet ble det for en tid tilbake åpnet systue. Det er i første rekke Torunn Meyer som jobber her, og hovedoppgaven til systua blir å sy og vedlikeholde drakter og kostymer til museets mange formidlingsarrangementer.

Ta en titt på systuas egen facebookside her!
Les mer...
Hedmarksmuseet - et av verdens vakreste museerHedmarksmuseet er av magasinet Travel and Leisure kåret til et av verdens vakreste museer! Magasinet trekker frem vernebygget over Domkirkeruinene som juvelen i kronen. Vi takker og bukker! Hele kåringen kan sees her!

 

Les mer...